Skip to main content

Laura Lynn

cover laura

Als prinsesje van een jaar of zeven ging zij al mee naar de optredens van haar ouders en grootouders. Vandaag is zij zelf de koningin van de Vlaamse schlager, vorstin Laura Lynn. Met de paplepel krijgt Laura Lynn (°18 juni 1976, Ardooie) de liefde voor nederlandstalige meezingers mee. En de tiener schaaft, na haar studie schoonheidsverzorging, die liefde bij tot professioneel niveau op de Showbizzschool in Oostende (zie ook: Christoff e.a.).

Op het repertoire staan van meet af aan klassiekers als Ik krijg een heel apart gevoel van Corry Konings en Dit is de allereerste keer van Rita Deneve. Het duurt evenwel tot talentscout Patrick Vandewattijne haar ontdekt en aan platenfirma ARS voorstelt vooraleer Laura Lynn in één klap haar eigen klassieker aan het schlagerrepertoire toevoegt. Je hebt me duizendmaal belogen is een instant-mega-super-knal-hit en tekent zowat de finale erkenning van de Vlaamse schlager als volwaardig genre. Het nummer – goed voor 115.000 verkochte singles – kampeert wekenlang bovenaan de hitlijsten, blijft maandenlang nazinderen en is na al die jaren nog steeds haar handelsmerk.

Goud en platina bekroning

Op slag is Laura Lynn de koningin, die op de Vlaamse feestdag van 2005 haar debuut-cd Dromen voorstelt. Die plaat geeft haar talent nog een extra verkoopsdimensie: de gouden en platina awards zijn niet aan te slepen. Een ster op de Walk of Fame van Metropolis Antwerpen volgt, nog voor het jaareinde, bij de lancering van de Dromen Limited dvd. Zo mogelijk nog straffer: Laura Lynn verleidt grande dame Marva tot een duet, Rode rozen in de sneeuw. Zij houdt daarbovenop met haar tweede cd, Voor jou, en haar nieuwe meezinger Arrivederci Hans, in mei 2006 de nieuwe van Red Hot Chili Peppers én Frans Bauer van de troon. En ook Goud van hier, haar derde met nederlandstalige evergreens, gaat in de zomer van 2007 meteen voor de platinum status. Op haar heerschappij staat geen rem. De Betoverd tournee verkoopt van Hasselt tot Oostende uit. En Frans Bauer, zeg maar: de Nederlandse keizer van de schlager, maakt de koningin van het Vlaamse levenslied het hof in een duet, Kom dans met mij. Er komt in 2008 zowaar een Duetten cd van en een reeks uitverkochte duo-concerten in het Antwerpse Sportpaleis.

Trouw aan haar roots

De zwaar aangezette Vegas concerten in de Lotto Arena in Antwerpen schieten begin 2009 hun doel voorbij. Privé verwerkt zij de breuk met haar vriend Tony, professioneel maakt zij de overstap naar een nieuwe hofhouding en management bij Ilia Beyers van Globe Entertainment.

Als een ware vorstin keert Laura Lynn zo resoluut terug naar haar volk en haar roots met onvervalste schlagers op haar nieuwe cd In vuur en vlam. Hossen de fans polonaise-gewijs door de zaal tijdens haar optredens, zelf gaat Laura Lynn even later stevig swingen tijdens de uitputtingsslag van Sterren op de dansvloer. Naar het einde van 2010 staat zij dan ook weer stevig op haar benen en scoort zij andermaal edelmetaal met de zesde cd, Eindeloos. Danst Laura Naar de kermis met De Romeo’s, dan doet zij vol passie en overtuiging in 2011 De kusjesdans met vriend en accordeonist Matthias Lens.

Samen zorgen zij in de zomer van 2012 voor opvolging. Laura Lynn wordt mama en bevalt even later ook van een nieuwe cd. Die wordt al aangekondigd door de single Maar met Vlaamse meisjes, ooit gezongen door Rita Deneve. Alsof het de allereerste keer is. Laura Lynn blijft trouw aan haar roots.