Skip to main content

Christoff

Christoff

Christoff werd op 18 juni 1976 geboren te Ninove als Christoff De Bolle. Twee jaar later krijg hij er een zus bij, Lindsay. Samen vormen ze vanaf dat moment een onafscheidelijk stel. Van op prille leeftijd blijkt dat muziek in Christoff's bloed zit want op 3-jarige leeftijd zong hij reeds Vlaamse liedjes op familiefeesten. Als jonge knaap van 6 begint Christoff met het volgen van dictielessen. Toneel en voordracht zijn dan ook zijn grote passie.
Als jonge adolescent volgt Christoff zanglessen en sluit hij zich aan bij het kerkkoor van Hemelrijk.

Zijn professionele carrière begint op 15 jarige leeftijd (in 1991). Door toedoen van zijn moeder, die zonder zijn medeweten een cassette had opgestuurd, nam hij deel aan de VTM-soundmixshow met het nummer "Voor Jou" van Luc Steeno. Hij eindigde hiermee op een zeer verdienstelijke vierde plaats. Christoff heeft de smaak stevig te pakken en hij gaat door in de wereld van de muziek. Hij lanceert in dit zelfde jaar meteen zijn eerste single "Ik voel me zo goed". Al heel snel groeit Christoff uit tot een vaste waarde in de Vlaamse Showbizz en scoort verschillende hits na elkaar.
In 1995, 4 jaar nadat zijn carrière in sneltempo van start is gegaan, scoort hij zijn allergrootste hit met "Onder de Toren", een nummer dat ondertussen is uitgegroeid tot een absolute Christoff klassieker.

We schrijven 2006 en Christoff blijft bevestigen. Met "Eenmaal komt voor jou die dag" creëert hij, met de hulp van zijn platenfirma ARS, een nieuw nummer 1. De nieuwe frisse sound weet meteen iedereen te bekoren.

Het in 2007 uitgebracht album "Blauwe Ogen" wordt een gouden plaat in België. De Duitse versie van het titelnummer is meteen de aanzet tot de start van zijn Duitse carrière. In dit jaar maakt Christoff ook zijn debuut op het Schlagerfestival in Hasselt en verwerft hij de publiekstitel van 'Koning van de Polonaise'. De succestrein is niet te stoppen en de hits volgen elkaar in sneltempo op.

Het daarop volgende album "Zeven Zonden" uit 2008 wordt bij de release al meteen met goud bekroond en haalt de Top van de Ultratop charts. De grootste concurrentie in de zomer van 2008 komt uit eigen familie… . Want zus Lindsay's debuutsingle "Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat" wordt eveneens een grote hit.

Inmiddels ontpopt Christoff zich meer en meer tot een Live Performer en de eerste concerten van Christoff worden uitstekend onthaald door het grote publiek.

In 2009 zorgt Christoff voor de langste polonaise ooit op het Schlagerfestival in Hasselt. Ondertussen timmert Christoff hard verder aan zijn carrière in Duitsland. Hij krijgt de volledige Duitse pers op zijn hand. Met citaten als 'Der Superstar aus Belgien' kan het ook in Duitsland niet meer stuk. Met zijn nieuw album "1001 nachten" behaalt Christoff zijn tweede platinum album op rij.

"Alle Hits" wordt uitgebracht in 2010. Het is een verzamel CD en wordt het beste verkochte album van Christoff tot nu toe, met meer dan 32.000 verkochte exemplaren.
Parallel start in dat jaar de eerste Duitse tour samen met de Duitse megapopulaire tv-host Florian Silbereisen.

2011 was een jubileumjaar voor Christoff. De nog jonge entertainer kan nu al terugblikken op een mooie 20 jarige carrière. hij vierde dit met het album "Christoff en vrienden", Live on tour optredens en niet te vergeten het "Christoff en vrienden" concert dat op 19 november doorging in de Ethias Arena te Hasselt.

Ook 2012 zal een rollercoaster van nieuwe avonturen met zich meebrengen. In juni brengt Christoff een nieuwe album uit in Duitsland, daarnaast zal Christoff samen met een select groepje van 'muzikale vrienden' Vlaanderen doorkruisen met de tourversie van het eerdere grote concert "Christoff en vrienden" dat in november 2011 plaatsvond in de Ethias Arene te Hasselt.

Voor Christoff ziet de toekomst er ronduit schitterend uit en de verwachtingen zijn hoog gespannen naar alles wat nog komen gaat, en dit zowel in België als in Duitsland!</p>