Skip to main content

Nicole en Hugo

nicoleenhugo

“Wie had ooit gedacht dat er nog zoveel op ons wacht”, zo klinkt alvast één van de teksten uit het nieuw verwachte Nederlandstalige album. En niets is minder waar. Want sinds Vlaanderens meest geliefde showbizzkoppel drie jaar geleden besloot om het wat rustiger aan te doen is het nog nooit zo druk geweest voor Nicole & Hugo.
Niet alleen ging het duo aan de haal met een ‘Radio 2 Zomerhit’, ook sleepten ze recentelijk enkele van de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen in de wacht. Met een prachtige herwerking van het ondertussen reeds legendarische ‘Pastorale’ wonnen ze met groot gemak ‘Zo Is Er Maar Eén’ (vrt) en op de laatste editie van de MIA’s (Music Industry Awards) was er ook voor Nicole & Hugo de award voor meest populaire artiest weggelegd. Nochtans zijn dit niet de eerste grote erkenningen voor het duo, want reeds op jonge leeftijd in de jaren ‘70 wonnen zij onder andere het ‘Yamaha World Song Festival’ in Japan.

In de uitzending ” Hartelijke groeten aan iedereen” (VRT) werd hun nummer
” Pastorale ” uitgekozen om op de gouden plaat te zetten die de ruimte werd ingestuurd.

Het is vandaag dan ook een uitgelezen moment om met een nieuwe concertreeks terug te blikken op een rijke carrière en op een liefdevol en muzikaal leven. Want dit jaar vieren Nicole & Hugo maar liefst 40 jaar samen op de planken. Een terugblik naar de tijd van toen… “Met deze theatertournee nemen we het publiek mee op onze muzikale reis. De gekende hits zoals ‘Baby, Baby’ en ‘Goeiemorgen Morgen’ zullen zeker de revue passeren, maar daarnaast hebben we ook heel wat nieuwe én oude nummers herwerkt in een eigen arrangement. Van Nederlandstalige kleinkunst tot de mooiste crooners waarmee we de hele wereld afreisden. We laten als het ware meer dan ooit in onze platenkast kijken”, aldus Nicole & Hugo.

Naast een verzamelalbum brengen Nicole & Hugo in 2009 ook een gloednieuw album uit met als eerste single een door Bart Peeters geschreven nummer. Net als het vorige album (‘Eeuwig Geluk ‘ -2008) zal ook deze plaat overgoten zijn van het thema liefde. En laat het nu net dat zijn wat Vlaanderen zo in de ban houdt. Want sinds hun recente tweede deelname aan Eurosong in 2004 lijkt kijkend en luisterend Vlaanderen alleen maar meer en meer te houden van het grote geluk dat van Nicole & Hugo afstraalt.